MESTESUGURI TRADITIONALEOlarit
Impletituri vegetale
Incondeierea oualor
Sculptura in lemn
Port popular
Broderie manuala
Obiecte de cult
  martisoare
  impletituri
  ceramica
  lemn
  port popular
  tesaturi
  masti populare
  papusi
  obiecte de cult
  oua incondeiate
  podoabe
La multi ani florilor!


Fiecare floare o simfonie a culorii si parfumului

Sarbatoarea Floriilor, este o zi atat de asteptata de noi toti, o z ice ne aduce, bucurie si speranta în sufletele si in Acum va puteti incanta privirile cu cele mai frumoase flori ale primaverii, într-o diversitate coloristica si cu un parfum aparte,flori ce ne-au împodobit casele , i-au bucurat pe cei care le-au oferit ori pe aceia dintre noi care le-au primit in dar. Garoafe, margarete si narcise,lalele, gerbera, lacramioare si panselute, trandafiri îmbobociti ori suave magnolii au “invadat” florariile si tarabele vânzatorilor.

Este ziua florilor, este ziua ta sau a ei, este ziua noastra…a tuturor celor ce iubim aceste gingase daruri ale naturii.Astazi este momentul ideal in care poti darui flori celor din jurul tau fara sa ai un motiv anume, ci doar asa pentru ca sunt Floriile, pentru ca florile sunt un dar aproape ceresc si pentru ca o floare face cat 1000 de cuvinte.. Indiferent de gusturile “florale” ale fiecaruia, “explozia” de culoare, cu miresme primavaratice, cu siguranta nu va lasat pe nimeni indiferent.

Sa nu uitam ca astazi nu este doar ziua florilor “ce populeaza natura” ci si ziua acelora dintre noi care au privilegiul de a purta un nume de floare. Ce poate fi mai frumos, de exemplu, decât sa te numesti Delia, Lacramioara, Margareta, Craita sau Bobocel, Florica, Florina, Gherghina,Florentina, Florin,Narcisa, Iris, Viorica, Violeta, Camelia, Crina, Crizantema, Dalia, Margareta, Narcisa, Romanita, Anemona, Trandafira, Micsunica, Garofita, Panseluta? Cei mai multi barbati cu nume de flori se numesc Florin, Florentin, Florian, Crin, Mugurel, Trandafir, Narcis, Ghiocel sau Viorel. Lor li se adauga si altii, cu nume de flori mai rar intilnite sau al caror nume inseamna o anumita floare, dar intr-o alta limba. Pentru toate aceste fete si baieti, sarbatoarea Floriilor este una aparte. Primavara le ofera prilejul de a se bucura de numele ce le poarta, de faptul ca florile au pentru ei un simbol unic.

A venit primavera, au venit Floriile! Trebuie sa ne bucuram de frumusetea acestor zile de sarbatoare, de aceasta simfonie a culorii si parfumului, de linistea si pacea care au coborat asupra noastra in aceste sublime zile. Sa ne traiti “florilor”, sa îmbobociti în fiecare an, la fel de frumos, si sa fiti iubite. Caci fie vorba intre noi : “Cine poate spune ca nu iubeste florile...?”

Traditii de CraciunDragobeteMartisorPasteNunta la romaniObiceiuri de botez


PRIMA PAGINA   DESPRE NOI    PORTOFOLIU    CARIERA    CONTACT    LINK-URI  
� traditii.ro 2004-2017 tel. 0744 66 45 75 e-mail: contact@traditii.ro